fredag 19. juni 2015

Grov foccacia med spekeskinke og annet snadder

Ser ikke dette godt ut?
Til foccacia trenger du:
300 g hvetemel
200 g sammelt hvete fin
25 g fersk gjær (1/2 pakke)
1 ss honning
1/2 salt
4 1/2 dl vann
4 ss olje
Urter som timian, oregano, basilikum, rosmarin
Grov salt

1. Løs opp gjæren i lunkent vann
2. Ha i honning, mel og salt og elt deigen. Den skal være litt løs.
3. Hell over oljen og sett deigen til heving til dobbelt størrelse, ca 45 min
4. Del deigen i passe store emner og klapp hvert emne til passe store leiver
5. Legg leivene på stekeplate med bakepapir. La hvile i 15 min
6. Strø over grovt salt og urter
7. stekes på 220 grader i ca 15 min.
8. Foccaciabrødene avkjøles
9. De foccaciabrødene du ikke bruker, putter du i fryseren

Til fyll i foccaciabrødene:
Noen skiver spekeskinke
Noen tykke skiver god ost som du liker, her er det brukt Manchego
Ruccola
Aioli

Nyt!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar