torsdag 3. august 2017

Enchiladas med kylling

Oppskriften er hentet fra matprat.

Som du ser av bildet har vi laget til 4 personer og mengde for 4 står under oppskriften)
Til EN person trenger du:
1/4  stk grillet kylling uten skinn
2 stk grove tortilla
50 g hvitost

Salsasaus:
1/4 stk grovhakket løk
1 båt finhakket hvitløk
1/2 ss olje
1/4 boks hakket hermetiske tomater
1/4 hønsebuljongterning
3/4 dl vann
1/2 ts malt spisskummen
et lite dryss malt anis
et lite dryss salt
et lite dryss pepper

1 ss vårløk i skiver
1 ss grovhakket frisk koriander

1. Sett stekeovn på 230 °C.

2. Lag salsasaus. I en gryte steker du løk og hvitløk i olje til det er blankt. Ha i bønner, hermetisk tomat, hønsebuljong og vann. Ha i krydder. Kok opp og la det småputre på svak varme i 5 min.

3. Rens kyllingen fri for skinn og bein. Riv kyllingkjøtt i små biter og bland det sammen med 2/3 av sausen. Resten av sausen settes til side.

4. Fordel kyllingblandingen i tortillalefser og rull dem sammen. Legg dem i en ildfast form med skjøten ned, inntil hverandre. Fordel resten av sausen over tortillarullene og dryss over ost. Stek midt i ovn i 10-15 minutter til osten har fått en fin og gyllen farge.

5. Dryss over finsnittet vårløk og koriander.

Server gjerne enchiladas sammen med frisk salat, rømme og lime.

Til 4 personer 
1  stk grillet kylling uten skinn
8 stk grove tortilla
200 g hvitost

Salsasaus:
1 stk grovhakket løk
2 båt finhakket hvitløk
2 ss olje
1 boks brune bønner
1 boks hakket hermetiske tomater
1 hønsebuljongterning
3 dl vann
2 ts malt spisskummen
1/2 ts malt anis
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

4 vårløk i skiver
4 ss grovhakket frisk koriander

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar