Til to personer trenger du:
1 kyllingfilet
150 g pastaskruer, fullkorn
1/2 bukett brokkoli, delt i små buketter
1/2 pakke cherrytomater, delt i to
3 ss hakket frisk basilikum
3 ss pesto
8-10 sorte oliven uten sten
salt og pepper etter smak
Skjær kyllingfileten i skiver og stek.
Kok pastaen som beskrevet på pastapakken. Når det er 4 min igjen, ha i brokkolibuketter og kok med.
Bland alt i serveringsboller.
Digg!
søndag 21. april 2019
Søtpotetsalat
Opprinnelig oppskrift finner du her.
Som et eget måltid for to personer trenger du:
600 - 700 g søpotet
1 1/2 ss olivenolje
100 g salat etter ønske
70 g pekannøtter
1 ts olivenolje
100 g bacon
60 g fetaost
Balsamico dressing etter ønske
Sett stekovnen på 220 grader.
Skjær søtpotetene i 1,5 cm tykke skiver, de største skivene deles i to. Legg potetskivene i en bolle og hell over 1 1/2 ss olivenolje, bland godt. Legg potetskivene på en bakepapirkledd stekeplate og bak potetskivene i 20 min ved 220 grader.
Rist pekannøttene i tre minutter i en stekepanne. Legg nøttene i en bolle. Skjær bacon i små biter. Ha 1 ts olivenolje i pannen og stek til de får fin farge.
Legg salat i bunnen av hver tallerken, ha over potetskivene, pekannøttene og bacon. Bryt fetaosten i mindre biter og ha i salaten. Hell på ønsket mengde dressing.
Som et eget måltid for to personer trenger du:
600 - 700 g søpotet
1 1/2 ss olivenolje
100 g salat etter ønske
70 g pekannøtter
1 ts olivenolje
100 g bacon
60 g fetaost
Balsamico dressing etter ønske
Sett stekovnen på 220 grader.
Skjær søtpotetene i 1,5 cm tykke skiver, de største skivene deles i to. Legg potetskivene i en bolle og hell over 1 1/2 ss olivenolje, bland godt. Legg potetskivene på en bakepapirkledd stekeplate og bak potetskivene i 20 min ved 220 grader.
Rist pekannøttene i tre minutter i en stekepanne. Legg nøttene i en bolle. Skjær bacon i små biter. Ha 1 ts olivenolje i pannen og stek til de får fin farge.
Legg salat i bunnen av hver tallerken, ha over potetskivene, pekannøttene og bacon. Bryt fetaosten i mindre biter og ha i salaten. Hell på ønsket mengde dressing.
lørdag 23. februar 2019
Jordbær og avocadosalat med valmuefrødressing
Det går i salater for tiden. Denne oppskriften er hentet fra Ahead of Thyme
Bland så mye du har lyst på av disse ingrediensene:
Salatmix
Jordbær
Avocado
Fetaost
Pekannøtter
Jordbær og avocado skjæres i skiver/biter og blandes i salatmixen. Ha på pekannøtter og smuldre fetaosten over.
Valmuefrødressing:
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
1/2 ss honning
1/2 ss valmuefrø
Litt salt og pepper etter smak
Digg!
mandag 4. februar 2019
Ruccolasalat med serranoskinke og mozzarella
Enda en snaddersalat.
Til en person trenger du:
1 god neve ruccolasalat
noen sherrytomater
50 g serranoskinke eller annen skinke
100 g frisk mozzarella
1 ss god olivenolje
10 oliven hvis du liker
litt frisk hakket basilikum
Skyll og tørk ruccolasalaten og legg den på tallerkenen sammen med sherrytomater.
Riv serranoskinken fra hverandre og legg dem på salaten.
Skjær mozzarellaen i mindre biter og legg den på salaten. Hell olivenoljen over og dryss på basilikum. Legg på oliven.
Denne oppskriften er hentet fra Madbanditten.dk
lørdag 2. februar 2019
Jordbær, avocado og spinatsalat med kylling
Til en person trenger du:
1/4 dl olivenolje
1 ss balsamico eddik
1 ts sukker/søtningsstoff
1/4 ts salt
1/4 ts nykværnet pepper
1 kyllingbryst
En god neve spinatblader
4 fine jordbær i biter
1/2 avocado i skiver
2 - 3 tynne skiver rød løk
Litt fetaost i terninger
1 ss hakkede mandler
Miks sammen olivenolje, balsamico eddik, sukker, salt og pepper. Ha kyllingbrystet i en liten bolle og hell halvparten av marinaden/dressingen over kyllingbrystet. La stå i kjøleskapet i minst 30 min. Den andre halvparten av marinaden brukes som dressing.
Skjær kyllingbrystet i biter og stek i pannen.
Ha kylling, spinat, avocado, jordbær, rødløk og fetaost på tallerken og dryss over med hakkede mandler.
Bruk den andre halvparten av marinaden som dressing.
Digg!
torsdag 17. januar 2019
Laksewrap med avocado
Oppskriften er hentet fra Meny.
Kjempegod og kjapp middag. Og så er det sunt også!
Til en person trenger du:
100 g varmrøkt pepperlaks
1-2 ss barbeque saus
2 grove tortillas
en neve blandet salat etter ønske
1/2 avocado
Aioli
Persille,
Nykværnet pepper
Limesaft av 1/2 lime
Varm laksen litt i microovnen, bare noen minutter. Bruk to gafler og riv pepperlaksen opp i biter. Bland med barbequesausen.
Skjær opp avocadoen i skiver.
Bland finhakket persille i aiolien.
Varm tortillaene som anvist på pakken.
Fordel salat, avocado og lakseblanding på tortillaene og topp med aiolien. Smak til med limesaft og nykværnet pepper.
Nyt!
Kjempegod og kjapp middag. Og så er det sunt også!
Til en person trenger du:
100 g varmrøkt pepperlaks
1-2 ss barbeque saus
2 grove tortillas
en neve blandet salat etter ønske
1/2 avocado
Aioli
Persille,
Nykværnet pepper
Limesaft av 1/2 lime
Varm laksen litt i microovnen, bare noen minutter. Bruk to gafler og riv pepperlaksen opp i biter. Bland med barbequesausen.
Skjær opp avocadoen i skiver.
Bland finhakket persille i aiolien.
Varm tortillaene som anvist på pakken.
Fordel salat, avocado og lakseblanding på tortillaene og topp med aiolien. Smak til med limesaft og nykværnet pepper.
Nyt!
søndag 13. januar 2019
Krydrede scampi, asparges og avocado salat
Dette er digg altså!
Til to personer trenger du:
500 g rå scampi
2 hvitløksbåter, hakket
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket timian
1 ts grovkværnet salt
1 ts grovkværnet pepper
1/2 ts cayenne pepper
2 ts paprikapulver
10 Asparges
1ts olivenolje
Salat:
1 liten
salatblanding etter ønske
1 avocado i biter
1/4 rød løk i tynne skiver
1 håndfull frisk basilikum
Dressing:
2 dl gresk yougurt
1 ts sitronpepper
1 ts sitronjuice
2 ss vann eller olivenolje
Salt
Ha scampiene i en bolle og mix sammen krydderet og gni dette på scampiene. Stekes på medium varm panne i olivenoljen. Scampiene stekes 2,5 min på hver side.
Abonner på:
Innlegg (Atom)